Sigal Prishtina

Info rreth klubit

PALLATI I RINISE DHE SPORTEVE
info@kbprishtina.com
046102000

Administrimi

Kryetari: AGON ABAZI
Drejtor: AGON ABAZI
Trajner:

Media Sociale

Historiku i Ekipit

Klubi i Basketbollit Prishtina (anglisht: Basketball Club Prishtina), i njohur zyrtarisht si Sigal Prishtina për arsye sponsorizimi, është një klub profesionist kosovar i basketbollit me seli në Prishtinë.Ekipi aktualisht garon në Superliga e Basketbollit, Ligën Ndërkombëtare të Basketbollit të Ballkanit (BIBL) dhe Kupën e Evropës FIBA. Ata janë klubi më i suksesshëm në Kosovë, pasi kanë fituar 14 kampionate kombëtare, 14 kupa kombëtare dhe 7 superkupa në 14 vitet e fundit. Që nga viti 2013 klubi ka garuar në Ligën Ndërkombëtare të Basketbollit të Ballkanit (BIBL) dhe ata u bënë skuadra e parë kosovare që fitoi garën në 2015 pasi mposhti anën bullgare BC Rilski Sportist në finale. Në vitin 2015 ata u bashkuan në garën e sapoformuar evropiane të nivelit të tretë, FIBA Europe Cup. Ata u bënë Klubi i parë Kosovar që arriti në Raundin e 16 në Kupën e Evropës FIBA në 2018/19, ata gjithashtu fituan 15 Lojëra në garat Evropiane të Basketbollit deri më tani!

Lojtarët

   
Points FG FT Rebs Blck Foul
Foto Lojtari Pozita Gjatësia (cm) Pesha (kg) GP Min T Avg M A % M A % D O T Ass St To Fv Ag Cm Rv Indeksi
WENDELL MITCHELL SG 190 85 21 546.87 303 14.43 107 238 .45 46 56 .82 80 1.52 112 73 41 51 7 8 36 67 344
KENNETH BROWN PG 18 79 5 176.45 77 15.4 25 70 .36 18 22 .82 17 0.6 20 27 6 17 0 3 15 26 64
JON ISMAJLI SF 190 80 6 113.34 55 9.17 19 38 .5 13 18 .72 25 0.67 29 21 11 13 1 6 10 16 80
BIRAM FAYE SF 208 112 9 192.32 67 7.44 26 50 .52 14 30 .47 51 2.78 76 3 7 12 16 3 23 28 117
JAN PALOKAJ SF 198 97 28 800.49 286 10.21 97 244 .4 39 53 .74 103 0.54 118 128 35 57 7 9 73 58 356
MUHAMEDALI JANJEVA PF 202 98 28 618.43 248 8.86 90 207 .43 22 32 .69 117 1.46 158 65 39 34 12 7 94 34 361
LEJSON ZEQIRI PF 204 90 25 665.85 311 12.44 117 259 .45 29 55 .53 77 1.8 122 48 18 46 8 13 79 60 293
JETMIR ZEQIRI PF 200 105 24 560.01 246 10.25 99 213 .46 29 52 .56 72 2.42 130 43 13 48 4 14 74 53 251
MERITON ISMAILI SG 190 80 28 550.29 248 8.86 92 210 .44 17 24 .71 49 1.61 94 24 23 21 11 4 67 29 254
DONAT REXHEPI SG 196 90 3 19.45 10 3.33 4 6 .67 2 2 1 6 0.33 7 2 3 0 0 0 2 2 20
DON POLLOSHKA PG 165 60 25 365.73 109 4.36 35 97 .36 16 23 .7 25 0.64 41 77 14 26 0 1 39 26 146
BLEDAR THAÇI SF 185 75 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ARBER BERISHA C 207 105 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
DACHON BURKE JR SG 189 83 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
DREN DEDUSHAJ C 218 115 1 3.65 0 0 2 0 0 1 1 2 0 0 0 0 0 0 0
Statistics powered by Genius Sports
 • FG - Field Goals
 • GP - Games Played
 • Min - Minutes Played
 • T - Total
 • Avg - Average
 • M - Made
 • A - Attempted
 • % - Percentage
 • D - Defesinve
 • O - Offesinve
 • Ass - Assists
 • St - Steals
 • To - Turnovers
 • Fv - in Favoure of
 • Ag - Againts
 • Cm - Committed
 • Rv - Received

Statistika për sezonën 2021/2022

Matches Efficiency / Index Time Leading
28 2939 545.5867
Average Total
Points 88.71 2484
Rebounds 43.21 1210
Rebounds Defensive 28.68 803
Rebounds Offesinve 14.54 407
Assists 22.18 621
Blocks 2.82 79
Blocks Received 3.18 89
Steals 9.29 260
Turnovers 15.21 426
Fouls Total 21.04 589
Fouls On 18.25 511
Bench Points 30.71 860
Points In The Paint 34.29 960
Points Second Chance 13.18 369
Points Fast Break 17.11 479
Points From Turnovers 19.54 547
Made Attempted %
Free Throws 316 473 0.668076
Two Pointers 562 1086 0.517495
Three Pointers 348 964 0.360996
Field Goals 910 2050 0.443902

Ndeshjet

# Ndeshjet Rezultati Shenuara Pranuara Kosh Diferenca
1 Peja vs Sigal Prishtina H 76 83 -7
2 Drita vs Sigal Prishtina F 124 56 68
3 Sigal Prishtina vs Peja H 83 90 -7
4 Bashkimi vs Sigal Prishtina F 105 104 1
5 Golden Eagle Ylli vs Sigal Prishtina H 69 95 -26
6 Sigal Prishtina vs Rahoveci F 86 83 3
7 Trepça vs Sigal Prishtina H 72 94 -22
8 Sigal Prishtina vs Prizreni-16 H 100 108 -8
9 Sigal Prishtina vs Drita F 105 53 52
10 Peja vs Sigal Prishtina F 93 86 7
11 Sigal Prishtina vs Bashkimi F 73 62 11
12 Sigal Prishtina vs Golden Eagle Ylli H 70 72 -2
13 Rahoveci vs Sigal Prishtina H 76 93 -17
14 Sigal Prishtina vs Trepça F 82 65 17
15 Prizreni-16 vs Sigal Prishtina H 88 102 -14
16 Drita vs Sigal Prishtina F 117 64 53
17 Sigal Prishtina vs Peja H 93 101 -8
18 Bashkimi vs Sigal Prishtina F 81 62 19
19 Golden Eagle Ylli vs Sigal Prishtina H 79 85 -6
20 Sigal Prishtina vs Rahoveci F 67 53 14
21 Trepça vs Sigal Prishtina H 90 94 -4
22 Sigal Prishtina vs Prizreni-16 H 75 78 -3
23 Sigal Prishtina vs Drita F 145 45 100
24 Peja vs Sigal Prishtina H 78 89 -11
25 Sigal Prishtina vs Bashkimi F 93 74 19
26 Sigal Prishtina vs Golden Eagle Ylli H 71 74 -3
27 Rahoveci vs Sigal Prishtina F 85 79 6
28 Sigal Prishtina vs Trepça F 82 74 8
29 Prizreni-16 vs Sigal Prishtina F 102 99 3
30 Peja vs Sigal Prishtina H 86 91 -5
31 Prizreni-16 vs Sigal Prishtina H 87 95 -8
32 Sigal Prishtina vs Prizreni-16 F 98 89 9
33 Prizreni-16 vs Sigal Prishtina F 71 68 3
34 Golden Eagle Ylli vs Sigal Prishtina H 48 73 -25
35 Golden Eagle Ylli vs Sigal Prishtina H 70 79 -9
36 Sigal Prishtina vs Golden Eagle Ylli H 56 75 -19
Supported by:
General Sponsor:
Golden Sponsors:
Silver Sponsors:
Youth Basketball supporters:
Supported by:
General Sponsor:
Golden Sponsors:
Silver Sponsors:
Youth Basketball supporters: