16/05/2024 FBK

Kampionët e Kosovës ndër vite

Gara për titull po shkon drejt fundit me Trepçën dhe Golden Eagle Yllin që po luftojnë në finale, ku seria finale është 1:1.

Mitrovicasit e duan titullin e pestë në histori, derisa therandasit të tretin.

Herën e fundit, mitrovicasit triumfuan më 2012, derisa kampione aktuale është Peja.

Më së shumti trofe ka Sigal Prishtina, që u shpall kampione e Kosovës, 14 herë.

Kampionët

1991-92 Prishtina

1992-93 Trepça

1993-94 Peja

1994-95 Peja

1995-96 Peja

1996-97 Drita

Kampionët e pasluftës

1999-2000 Trepça

2000-01 Trepça

2001-02 Prishtina

2002-03 MEB Prishtina

2003-04 Kastrioti (LPBK Dukagjini)

2004-05 Mabetex

2005-06 Sigal Prishtina

2006-07 Sigal Prishtina

2007-08 Sigal Prishtina

2008-09 Sigal Prishtina

2009-10 Sigal Prishtina

2010-11 Sigal Prishtina

2011-12 Trepça

2012-13 Peja

2013-14 Sigal Prishtina

2014-15 Sigal Prishtina

2015-16 Sigal Prishtina

2016-17 Sigal Prishtina

2017-18 Bashkimi

2018-19 Z Mobile Prishtina

2019-20 i ndërprerë (COVID-19)

2020-21 Golden Eagle Ylli

2021-22 Golden Eagle Ylli

2022-23 Peja
Lexo dhe:

Supported by:
General Sponsor:
Golden Sponsors:
Silver Sponsors:
Automotive Sponsor of Kosovo Basketball Federation:
Youth Basketball supporters:
Supported by:
General Sponsor:
Golden Sponsors:
Silver Sponsors:
Automotive Sponsor of Kosovo Basketball Federation:
Youth Basketball supporters: